Főépület

FőépületA főépületben a látogatók egy interaktív, érdekes kiállítás segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok fajokban gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A látogatók bepillanthatnak a holtágat szegélyező mocsarak madarainak életébe, a víz közeli fás legelők különlegesen fajgazdag életközösségébe, és képzeletben a fás ligeterdők árnyas lombjai alatt is sétát tehetnek. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy az egykor itt élt emberek hogyan alkalmazkodtak e környezethez, miként tudtak harmóniában élni a természettel.

kiallitasA magyar, angol, német, horvát nyelven elérhető különleges installáció változatos eszközökkel, minden korosztály számára érdekesen mutatja be az Ormánság kincseit. A kiállítás mozgáskorlátozottak számára akadálymentes. A látássérültek számára audioguide áll rendelkezésre, szintén magyar, angol, német, horvát nyelven.

OktatóteremA főépületben 60 fő befogadására alkalmas multimédiás, interaktív oktatóterem található, ahol az érdeklődő gyermekeket felkészült oktatók érdekes foglalkozásokkal várják.

Az épület kilátótornyából a bemutatóközpont területét és a környező tájat csodálhatják meg az érdeklődők. A közelben kialakított játszótér, a tűzrakóhelyek és pihenőhelyek a kellemes kikapcsolódást szolgálják.