Környezeti nevelés

OktatóteremA látogatóközpont kiváló lehetőséget teremt a környezeti nevelési és szemléletformáló tevékenységek folytatására. A fogadóépület 60 fő befogadására alkalmas, jól felszerelt multimédiás oktatótermében érdekes foglalkozások várják az óvodásokat, iskolásokat és egyetemistákat, valamint a felnőtt korosztályt és az időseket egyaránt. A harmincnál is több oktatási program között megtalálhatóak a térség élővilágát bemutató természetismereti tanórák, az alternatív energiahasználat fontosságát előtérbe helyező előadások, és a régi magyar háziállatok bemutatására irányuló foglalkozások. A természet megismerése mellett lehetőség nyílik az ormánsági táj kulturális örökségének megismerésére is. A programok előzetes időpont- és tematikaegyeztetéssel igényelhetők.

Szaporca-madaraszatAz oktatótermi lehetőségeket tökéletesen kiegészíti a látogatóközpont területén húzódó három tanösvény, amely a természetben, a holtágrendszer szomszédságában ismerteti meg az érdeklődőkkel a régi emberek ártéri gazdálkodását, a Dráva élővilágát és az Ős-Dráva programot, valamint az Ormánság földrajzát, kultúráját.

A terület természeti adottságait kihasználva érdekes foglalkozások megtartására nyílik lehetőség a kültéri foglalkoztatóban, madárgyűrűző és madármegfigyelő helyen, valamint a stégeken és a vizes területen átívelő pallósoron. A természetvédő szemlélet kialakítására is ideális a helyszín, hiszen az ideérkezők testközelből tapasztalják meg a természet érintetlen szépségét, nyugalmát és békéjét.

Az akadálymentesített fogadóépület és a három tanösvény kialakítása lehetővé teszi, hogy vakok és gyengénlátók, siketek és kerekesszékkel élők is részt vegyenek a természet megismerésében, speciális tanórák segítségével pedig még tovább bővíthetik ismereteiket.

Környezeti nevelési kínálatunk megtalálható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapján:
https://ddnp.hu/kornyezeti_neveles/igenyelheto_foglalkozasok