Nagycsaládosok napja az Ős-Dráva Látogatóközpontban – 2017. július 8., szombat

50% kedvezmény, ingyenes szakvezetések!
Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, környezeti nevelési foglalkozásokkal várja a közönséget.
A Nagycsaládosok Napja alkalmából a NOE tagsági kártyával rendelkezők 50%-os kedvezményt kapnak az aktuális belépőjegy árakból, illetve az eszközök (kerékpárok, játékok és sporteszközök, főzőeszközök) bérleti díjából.
10.00 és 13.00 órakor ingyenes idegenvezetés indul nagycsaládosok részére a látogatóközpont főépületétől a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen. A résztvevők szakember kalauzolásával ismerhetik meg a területre egykor jellemző gazdálkodási formákat, meglátogatják a régi tájfajtákból álló gyümölcsöst, valamint fűszer- és gyógynövénykertet, betekintést nyerhetnek a méhészkedés, a gyümölcsfeldolgozás rejtelmeibe. A tanösvény végén kialakított, régi magyar háziállatokat bemutató majorban a vendégek az állatok megtekintésén túl megtudhatják azt is, hogy a múltban milyen szerepet játszottak az állatok a mindennapi gazdálkodásban.