Európai Madármegfigyelő Nap – 2016. október 2., vasárnap

A madarászat különös varázsát az adja, hogy egyszerre élvezhetjük a táj, a friss levegő, a természeti környezet és a madarak élményét a gyerekek és felnőttek nyújtotta közösség élménnyel. Miközben madarakat figyelünk meg, kirándulunk is, és lehetőség van elmélyült beszélgetésre, játékra és játékos tanulásra is. Olyan ismereteket sajátíthatunk el egymástól és az állatoktól, amit az egyetemek padjaiban ülve sem lehet megszerezni – egyszerűen azért, mert ezeket sehol nem tanítják.

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintű információgyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról. Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt. (Forrás: MME)

Az Ős-Dráva Látogatóközpontban megvalósuló programon távcsövekkel, spektívvel figyelhetik meg a résztvevők a térségben honos madarakat, és madárgyűrűzési bemutatóra is sor kerül.

Helyszín, időpont: Ős-Dráva Látogatóközpont, 9.00 óra
Program időtartama: 3 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

Információ:
Ős-Dráva Látogatóközpont
7843 Szaporca
Telefon: 72/223-015
E-mail: info@odlk.hu

A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.