A víz nyomában túra – szeptember 12.

A Dráva élővilága tanösvényen sétálva a résztvevők szakvezetés keretében ismerkedhetnek meg a Dráva és árterének különleges élővilágával. Bepillanthatnak a terület változatos és különleges élővilágába az erdőtől a part menti mocsaras területeken át a folyópartig. A résztvevők sok érdekességet tudhatnak meg a Dráva régi és jelenlegi vízrajzi helyzetéről. A Kisinci mellett található foglalkoztatónál igény esetén lehetőség nyílik közös szalonnasütésre, hozott alapanyagból.

Helyszín: Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca
Időpont: 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 7-9 km, 5 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő
Utazás: egyénileg

A program után lehetőség nyílik az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállítását, a Hagyományos gazdálkodás tanösvényt és a régi magyar háziállatokat bemutató majort is megtekinteni, amelyre a mindenkori belépőjegyárak érvényesek.

Információ
Ős-Dráva Látogatóközpont – 7843 Szaporca  – Telefon: 72/223-015
E-mail: info@odlk.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!

Hasznos
Fontos az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, a szúnyogok és a kullancsok elleni védekezés.
A programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon  kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.